10 måder at undgå at blive flået Off på eBay.

Det er vigtigt at huske, at eBay er en masse som en markedsplads. Der vil altid være en dodgy fyr i hjørnet, sælge ting, som de fleste mennesker ikke ville røre. Problemet er, at disse mennesker på internettet, kan være lidt sværere at få øje på. Her er ti tips til at hjælpe dig med at holde øje med rip-off købmænd.

1. Hvis det virker for godt til at være sandt, det sikkert er: det gælder for alt i livet, men især for eBay. Ting, der synes alt for billige er normalt for billigt for en grund – det kan være en komplet fidus, eller varerne kunne bare være af meget dårlig kvalitet. Undersøge før du går videre.

2. kender værdien af hvad du ønsker at købe: der er mennesker på eBay, der regelmæssigt byde sådanne høje priser for anvendte kameraer, kan de så godt har gået ud og købte dem helt nye. Check rundt for priserne først.

3. kun byde på virkelige ting: eBay har masser af mennesker, der forsøger at sælge alle former for ordninger og svindel. Det er aldrig værd budgivning for disse, uanset hvor billigt de kunne være.

4. gør ikke noget uden for eBay: lejlighedsvis mennesker vil bede dig om at sende dem penge uden for eBay, at undgå gebyrer eBay afgifter sælgere. Penge du sende på denne måde er helt usikker-gør det ikke.

5. Vær forsigtig, når du sender betaling: folk kan hacke sig ind på andres konti, og bede dem om at sende betalingen til adresser, at eBay ikke har bekræftet som hørende til den pågældende konto – du kan sende dine penge og får noget til gengæld.

6. kig ud for sælgere, der pludselig ændre hvad de sælger: sælgere kan se ud som de har lavet masser af transaktioner, når de har virkelig aldrig solgt noget værd. Hvis de pludselig begynder at sælge $1.000 fjernsyn, styre klar-chancerne er, de planlægger at løbe med pengene.

7. pas på shill tilbudsgiver: Hvis en person, der ikke synes at have købt noget før konstant overbyder du på en bestemt vare, være mistænksom. Det kan være en sælger ‘shill budgivning’ at tvinge op hans varens pris.

8. Brug ikke sælgerens escrow service: Hvis en escrow service anbefales til dig af en sælger, det kunne meget vel være ejet og drevet af dem- og de er meget sandsynligt, at holde dine penge og sende dig noget.

9. betale elektronisk: du er mere tilbøjelige til at være i stand til at inddrive eventuelle tab, hvis du betaler med et kreditkort i stedet for at sende checks og postanvisninger – disse low-tech betalingsmetoder kan ikke spores så let.

10. køb fra hæderlige sælgere: hver sælger har et tal ved siden af deres navn, som er deres feedback rating. Jo højere denne rating, jo mere du kan stole på dem.

På dette sidste punkt, feedback ratings er den vigtigste måde, købere og sælgere kan beskytte sig selv på eBay – og du, som køber, har en rating for! Nu, hvor du ikke vil få rippes off, den næste e-mail vil være alt om din rating, og hvad du kan gøre for at gøre sikker på folk ved, at du ikke gonna rip dem væk fra enten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.